:: Κεντρική Σελίδα  :: Επικοινωνία  :: Site Map  

Χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις  για Σπουδαστές |  για Καθηγητές

 

Χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις για Σπουδαστές:
 • Ποιές είναι οι ημερομηνίες εγγραφών νεοεισαχθέντων σπουδαστών;

Οι εγγραφές για τους νέους σπουδαστές των τμημάτων των ΤΕΙ γίνονται κάθε Σεπτέμβριο. Κάθε Ιανουάριο για όσους έχουν περάσει στο δεύτερο εξάμηνο, εάν δεν έχει γίνει η εγγραφή τους το Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα αποτελέσματα από τις εισαγωγικές εξετάσεις. Οι ακριβείς ημερομηνίες ανακοινώνονται από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και υπάρχουν αναλόγως το επώνυμο του σπουδαστή συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα πρέπει να έρθει ώστε να εγγραφεί ο κάθε ένας. Το διάστημα εκείνο ανακοινώνονται όλα τα σχετικά μαζί με ποια δικαιολογητικά χρειάζονται, στις ανακοινώσεις του ΤΕΙ.

 • Πως γίνεται η διαδικασία ανανέωσης εγγραφής και δήλωσης εργαστηρίων κάθε εξάμηνο;

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος κάθε εξάμηνο ο κάθε σπουδαστής υποχρεούται για ανανέωση εγγραφής, η οποία γίνεται αυτομάτως με την υποβολή νέας δήλωσης μαθημάτων μέσα από την ηλεκτρονική γραμματεία StudentWeb σε διάστημα που ορίζεται με νέα ανακοίνωση. Από φέτος και μάλιστα για το εαρινό εξάμηνο οι εγγραφές των εργαστηρίων θα γίνονται ταυτόχρονα με τη δήλωση μαθημάτων μέσα από το σύστημα της ηλεκτρονικής γραμματείας. Δείτε τις οδηγίες για την ηλεκτρονική δήλωση μαθημάτων και γενικές οδηγίες για την χρήση της υπηρεσίας StudentWeb.

 • Εξυπηρέτηση σπουδαστών από απόσταση και ηλεκτρονική γραμματεία. Τι είναι;

Για την γρήγορη και καλύτερη εξυπηρέτηση σας, μπορείτε μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής StudentWeb να κάνετε δήλωση μαθημάτων και εργαστηρίων, να παραγγείλετε πιστοποιητικά από την γραμματεία καθώς και να δείτε σχετικές ανακοινώσεις για τα μαθήματα σας. Επιπλέον από την ενότητα έγγραφα για φοιτητές του ιστότοπου μας μπορείτε να προμηθευτείτε τα απαραίτητα έγγραφα για όλες τις διαδικασίες που σας ενδιαφέρουν. Τέλος για ό,τι άλλο επικοινωνείτε με το προσωπικό της γραμματείας.

 • Μπορείτε να μας πείτε τις διαδικασίες των μετεγγραφών;

Θα πρέπει στην περίπτωση που επιθυμείτε μετεγγραφή να επικοινωνήσετε με την γραμματεία του τμήματος και να μάθετε περισσότερες πληροφορίες. Οι μετεγγραφές ορίζονται για κάθε έτος σε ποσοστό επί του αριθμού των εισακτέων.

 • Κάθε πότε γίνονται κατατακτήριες εξετάσεις και τι προβλέπεται για όσους θέλουν να πάρουν μέρος;

Οι κατατακτήριες εξετάσεις γίνονται σε ημερομηνίες που καθορίζονται μετά από νέα ανακοίνωση, ενώ θα πρέπει πρώτα να έχετε συμπληρώσει και αποστείλει/παραδώσει την αντίστοιχη αίτηση στην γραμματεία του τμήματος.

 • Επαγγελματικά Δικαιώματα Αποφοίτων, νόμοι, διατάξεις.

Όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα και οι διατάξεις που καλύπτουν τους αποφοίτους μας μπορείτε να τα διαβάσετε από εδώ.

 • Πρακτική άσκηση, τι προβλέπεται και για πόσο χρονικό διάστημα;

Δείτε περισσότερες πληροφορίες από εδώ ενώ βρείτε τα απαραίτητα έγγραφα για την αίτηση και την σύμβαση της πρακτικής άσκησης από εδώ.

 • Πτυχιακή εργασία, κανονισμοί, έγγραφα και ο τρόπος διεκπεραίωσης της.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες και ό,τι προβλέπεται από το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος, η πτυχιακή εργασία συντάσσετε στο 8ο τυπικό εξάμηνο. Μπορείτε να βρείτε έγγραφα για αίτηση δήλωσης, υποβολής αντιγράφων και βαθμολογίας πτυχιακής και άλλα σχετικά έγγραφα από εδώ.

 • Ποιά είναι τα δικαιολογητικά Στέγασης και Σίτισης και ποιοι δικαιούνται τις παροχές αυτές;

Όλα τα δικαιολογητικά και οι πληροφορίες που χρειάζεστε είναι εδώ.

 • Υπηρεσίες ασύρματου δικτύου και e-mail/dial up λογαριασμού πως γίνεται να τις αποκτήσω;

Το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του ΤΕΙ, προσφέρει σε όλους τους φοιτητές που έχουν ενεργό λογαριασμό στο StudentWeb με τα ίδια στοιχεία πρόσβασης τις υπηρεσίες WiFi (ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο) μέσα από το χώρο του ΤΕΙ, e-mail διεύθυνση και dial-up για σύνδεση στο διαδίκτυο από το σπίτι σας με πάροχο το ΤΕΙ.

 • Που βρίσκονται τα εργαστήρια και οι αίθουσες του τμήματος;

Δείτε τον χάρτη του ΤΕΙ με σημείωση για τα εργαστήρια και τις αίθουσες του τμήματος.

 • Πως βρίσκω τρόπους επικοινωνίας με τους καθηγητές και το υπόλοιπο προσωπικό;

Για το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό δείτε τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΤΕΙ. Επιπλέον δείτε την λίστα των καθηγητών (έκτακτων - μόνιμων) και λοιπού προσωπικού του τμήματος με αρκετά στοιχεία επικοινωνίας που υπάρχει στον ιστότοπο μας.

 • Πως μπορώ να προμηθευτώ σημειώσεις για το τρέχον εξάμηνο;

Οι σημειώσεις διατίθενται από το τμήμα εκδόσεων το οποίο βρίσκεται στην πίσω πλευρά του αμφιθεάτρου απέναντι από το κτίριο της ΕΠΔΟ. Με νέες ανακοινώσεις θα μαθαίνετε πότε θα μπορείτε να παραλαμβάνετε σημειώσεις για το κάθε εξάμηνο.

 • Πως μπορώ να προμηθευτώ βιβλία για το τρέχον εξάμηνο;

Η διανομή των βιβλίων γίνεται από το Τμήμα Σημειώσεων & Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ Μεσολογγίου. Με νέες ανακοινώσεις θα μαθαίνετε τις ημερομηνίες και τις ώρες που θα πρέπει να πηγαίνετε για να παραλαμβάνεται τα βιβλία που θα έχετε προηγουμένως επιλέξει μέσα από το σύστημα της ηλεκτρονικής γραμματείας StudentWeb. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή των βιβλίων είναι η φοιτητική ταυτότητα, το φοιτητικό πάσο και φωτοτυπία της δήλωσης βιβλίων.

 • Που θα βρω το πρόγραμμα μαθημάτων και εξετάσεων του τμήματος μου;

Το πρόγραμμα μαθημάτων και εξετάσεων για κάθε νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο προστίθεται στις ανακοινώσεις στη αρχική σελίδα του τμήματος.

 • Πως μπορώ να πάρω υποτροφία Erasmus και να φοιτήσω σε ίδρυμα του εξωτερικού;

Για τα θέματα της φοίτησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό (L.L.P. - Erasmus) μπορείτε να απευθυνθείτε στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων. Πληροφορίες θα βρείτε στο έντυπο και στη σελίδα.

 • Τι γίνεται με τις ανακοινώσεις; Από που μπορούμε να μαθαίνουμε νέα;

Ό,τι σχετίζεται με τα μαθήματα σας επισκεφτείτε το StudentWeb, ενώ γενικές ανακοινώσεις (και όχι μόνο) δείτε στην εφαρμογή Ανακοινώσεων του ΤΕΙ. Τέλος για το τμήμα της ΕΠΔΟ συγκεκριμένα δείτε στην κεντρική σελίδα του ιστοτόπου του τμήματος, τις ανακοινώσεις που προσαρτώνται εκεί, μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

 

Χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις  για Σπουδαστές |  για Καθηγητές

Copyright 2010, Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία

Υλοποίηση eBusiness Lab